Mobning i skolen – alle film

Mobning i skolen – alle film

Vi har i øvrigt også en side om mobning i gymnasiet. Du kan finde alle artikler og film om mobning i gymnasiet HER.

Digital mobning

Sårende beskeder skal tages alvorligt. Derfor har vi lavet fem små film om mobning. Du kan bruge dem til undervisning, debat og refleksion. Den første film viser seks gæster som bliver bedt om at læse en tekst op. Teksterne kommer fra Helle Rabøl Hansen og Jette Kofoedsforskning. Beskederne er ægte mobbebeskeder fra SMS og sociale … Læs videre Digital mobning →

1622

Trine-Marias “Tillid på Nettet”

Trine-Maria er ekspert i sociale medier og tillid på nettet. Hun arbejder for at firmaer og personer opfører sig ordentligt på nettet og etablerer troværdighed og tillid.  

1080

Eksamen

Jacob skal op i sit sidste fag til studentereksamen. Det er vigtigt at score en god karakter, for han vil ind på medicin studiet. Hele familien er mødt op, for de ved hvor vigtig denne dag er. De kender Jacob’s historie…

1083

Mads og Mobning

Mads er studerende ved Københavns Universitet. Han har oplevet voldsom mobning i sin skoletid, og deler nu sine erfaringer for at hjælpe andre. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

820

Cheer up, Petra!

Som lille cheerleader lærte Petra at klare knubs i en hård sportsgren. Som træner prøver Petra at balancere mellem omsorg og motivation. Det har overrasket hende, hvor meget hun holder af at træne de unge piger, og hvor vigtig, hun føler, at hendes indsats er. Vi følger Petra og Randers Cheerleaders til DM i Cheerleading … Læs videre Cheer up, Petra! →

1086

Løven Mads: Kropsudsmykning

Mads fortæller hvordan han gør sin krop til en åben bog, som viser hans historie og personlighed. Du kan finde alle film og artikler om mobning i gymnasiet HER.

825

“Jeg synes ikke at jeg er en vred person”

Mads hader at være vred. Du kan finde alle film og artikler om mobning i gymnasiet HER.

828

Den frie vilje

Mads har valgt at få sig et godt liv efter mobningen. Han står frem og fortæller sin historie. Der er dog dage hvor dårlige minder bringer ham i dårligt humør. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

831

Mobningen starter

Mads er et populært barn ind til han starter i første klasse i en ny by. Mobningen starter uden grund og fortsætter uden grund. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

834

Hvad får man ud af at dukke sig?

Mads fortæller om den kultur som opstår når et fællesskab holder nogen uden for. Han har det næsten værre med de, der dukkede sig og ikke forsvarede ham, end de aktive mobbere. Man kan spørge hvad passive deltagere i mobning får ud af at tillade mobning? Og hvilke valg kan man tage når man oplever mobning? Du … Læs videre Hvad får man ud af at dukke sig? →

837

Vanten er kastet

Mads oplever at selv det, han har rørt ved, bliver afskyet. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

841

Familien og valget idag

Mads har fået god støtte af sin far og mor. Men det kunne ikke stoppe mobningen. Til gengæld er han i live og har taget et valg om at komme videre. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

844

Mads bliver til “Løven Mads”

I gymnasiet fik Mads kærester og venner. Og et kælenavn. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

847

Udstødelsen

Petra blev pludselig ene-stående. Alene mod 23 elever og et helt lærerteam.  

956

Døden, livet og tilgivelsen

Overleveren Petra fortæller hvordan svimmelheden fra det første selvmordsforsøg som tolvårig bragte en fascination af beruselsen med sig. Hvordan hadet har lært hende at styre sine følelser positivt. -Vi har valgt, ikke at klippe Petra’s eftertænksomme pauser ud, så du får tid til at mærke, hvad hendes historie siger dig.

971

“Flaget”: En pige uden støtter

Petra oplevede at være uden lærerstøtte i en situation som isolerede hende yderligere fra fællesskabet.  

960

Hvad er det jeg har gjort?

Petra kunne, som andre der har mødt mobning, ikke se hvad hun havde gjort for at blive holdt uden for.

964

Skoleskift og støtte

Petra forlangte selv at skifte skole. I den nye skole fandt hun en klasselærer som forstod og støttede hende. Petra funderer over, om hun også. set i bakspejlet, burde have været udfordret en smule mere i den nye skole.

968

At komme videre ved egen kraft, -og lidt hjælp

Petra har lært at foretage gode valg. Hun har sin styrke, men en ganske bestemt lærer gav den rigtige hjælp på det rigtige tidspunkt.

974

Lyt, se og vær tilstede

Det er ikke så svært at hjælpe andre til at høre til: Lyt se og vær tilstede. Som bedstefar der spiller Yatzy…

977

Rebet

Jacobs værste oplevelse var at stå hjælpeløs i skolegården. Hverken skolekammerater eller lærere hjalp ham.

1094

Sygdom som flugt

Når hverdagen er svær at komme igennem, gælder alle tricks.

1097

Skoleglæde

Jacob har haft det fagligt godt med at gå i skole, trods mobning. Undervisningen har givet ham muligheder i livet, og han er tilfreds med at være kommet ind på Medicinstudiet.

1101

En, man kan snakke med

Jacob fik god støtte og omsorg i syvende klasse. Den nye klasselærer havde blik for at skabe et rum for samtale og tillid.

1104

“Jacob, han har det fint!”

Lærerne på Jacobs første skole kunne ikke se at der skulle være noget galt. “Jacob, Han har det fint!” lød det…

1107

Vejen til selvvalgt isolation

Isolation kan gå begge veje. Jacob valgte at isolere sig som reaktion på at blive holdt udenfor. Det gav ham stoltheden ved selv at træffe valget.

1110

Stå ikke alene

Hvis man vil undgå at blive mobbet, er det vigtigt at undgå at trække sig fra fællesskabet. Jacob giver et godt råd. Men som du kan se i et andet klip var det for Jacob selv et nærmest uundgåeligt valg at trække sig. Så havde han i det mindste selv truffet valget. Diskuter gerne, om … Læs videre Stå ikke alene →

1113

Kan man få lidt fri?

Skolen kan være et meget overvældende sted for børn. Især hvis de har brug for ro og for at finde fred fra mobning.

1116

Omringet og udstødt

Trine-Maria stod i en cirkel af børn. Omringet og udstødt. Og uden voksne til at hjælpe. Hvad giver det af følelser og erfaringer med at være blandt andre?

1119

Det er stærkt ubehageligt at være udstødt

Når man er luft for sine skolekammerater, er det ikke til at komme frem med det, man er god til. Det er stadig uforståeligt for Trine-Maria.

1122

Skyld med skyld på

Det er normalt at lede efter skyld, når nogen mobbes; Det er mobbernes skyld, det er ofrets skyld, det er forældrenes skyld og det er lærernes skyld. Ny forskning peger på at det er vigtigere at se på mønstre end at placere skyld. Men Trine-Maria oplevede i sin skoletid at hendes klasselærer ihvertfald ikke tog … Læs videre Skyld med skyld på →

1125

Nu vil jeg ikke mere

Trine-Maria måtte som niårig tage drastiske midler i brug for at slippe ud af sin mobbeskole.

1128

“Lagkagen”, hjulpet af en god lærer

Da Trine-Maria startede i sin nye skole var hun mistrosk over for de andre børn. Hendes nye klasselærer skabte forståelse hos klassekammeraterne gennem et stærkt billede som de kunne forstå.

1131

Klimaet i klassen: lærerens værktøjer

Lærere kan se på klassens trivsel som en slags klimaundersøgelse: Mange faktorer påvirker klimaet, men nogle faktorer er vigtigere end andre at undersøge. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

856

Mobning og fag-faglighed

Arbejdet i klassen drejer sig ikke om enten faglighed eller trivsel. Effektiv didaktik bør handle om at undervisningen har trivsel og fællesskab som indlejret fokus. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

859

Hvad kan eleverne selv gøre?

Eleverne kan selv påvirke trivsel i klassen, blandt andet gennem små alliancer som siger fra over for mobning. Du kan finde alle fim og artikler om mobning i gymnasiet HER.

863

Online mobning, tre hovedtræk

Der er tre hovedtræk ved online mobning. Forsker Jette Kofoed forklarer om internationale forskningsresultater.

1198

Online mobning skal tages alvorligt

Forsker Jette Kofoed forklarer hvorfor vi ikke skal bagatellisere online mobning, selv om den kan virke flygtig og svær at forstå.

1201

Online mobning af en cutter

En tilsyneladende uskyldig sætning: “Vi håber, du rammer rigtigt” dækkede i virkeligheden ove en opfordring til at begå selvmord. Jette Kofoed afdækker hvor kodet online mobning kan foregå, og hvor vigtig det er at finde veje til at forstå det.

1204

Om Mobning i Skolen: credits

Hjemmesiden er blevet til i samarbejde mellem Aarhus Universitet, DPU og Center for Rummelighed. Projektet er medfinansieret med Tips- og Lottomidler fra Styrelsen for Forskning og Innovation. Producent er Freezone. Siden vil blive indlejret på EMU portalen og Aarhus Universitet, DPU. Vi takker for samarbejdet med Freezone, webudvikler Jesper Søholm fra Biberkopf, Journalist Monica C. Madsen og … Læs videre Om Mobning i Skolen: credits →

1243

Du kan finde alle artikler og film om mobning i gymnasiet HER.