Kreativitet, trivsel og faglighed

Kreativitet, trivsel og faglighed

I Danmark er der i mange skoler og dagtilbud en forstyrrende psykologisk uro som medfører larm og mangel på fokus. Vi har udviklet en række metoder som anvender kultur og kreativitet til at skabe fokus, ro, trivsel og faglighed.
Ved Børne- og Kulturchefforeningens 50 års jubilæum holdt Søren Kjær Jensen en tale som holder status over tingenes tilstand i de danske skoler og dagtilbud. Det ser pænt ud. For de fleste. Men der er meget store grupper af elever som ikke trives og som har svært ved at høre til og finde mening. Der medfører en negativ udvikling af uro, udskilning og faglig svækkelse. Du kan se hele talen eller springe til de enkelte temaer via links herunder.

Du kan finde links til løsninger og forskningsresultater her på siden. I de kommende uger kommer der stadig flere resultater og ydelser på denne side.

Følger I op på de Nationale Trivselsmålinger?

HER kan du se hvordan vi kan hjælpe med at få gode resultater forankret og modvirke mistrivsel i jeres skoler.

Når du klikker på filmene springer de til det rigtige sted i talen.

Hele talen ved BKF’s 50 års jubilæum begynder med en status over udfordringerne ved at være chef for børn, dagtilbud, skole og kultur.

En status over, hvordan det går i de danske skoler og dagtilbud:

”Skaberkraft på Vestegnen” viser at kultur kan fungere fantastisk som rum og proces for trivsel og faglighed:

 

”Kulturkoblinger” er en systematisk måde at bringe kultur i spil på fagligt berigende måder:

”Understøttende kolleger” er en opsamling af de bedste eksempler på at UUV/USU faktisk kan virke godt. Vi laver en samling af eksemplariske forløb I Understøttende Undervisning som alle medarbejdere kan få som gratis app på iOs og Android i første halvdel af 2016:

Har I en plan for at følge op på de nationale trivselsmålinger? ”Trivsels-trafiklys” er vores metode til at forankre gode resultater og modvirke dårlige tendenser: