Samarbejdspartnere

Forskning, film og kreativitet

Center for Rummelighed bor på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og arbejder tæt sammen med en række forskere herfra, blandt andet med adjunkt Helle Rabøl Hansen om forskningsbaserede metoder til at fremme trivsel og med lektor Ib Ravn om mødefacilitering.

Vi finder også inspiration i internationale kreative og pædagogiske projekter og forskning. Vi er meget optaget af det britiske program Creative Partnerships og efterfølgeren Creativity, Culture and Education. De to programmer har vist, hvordan kreativitet kan styrke glæden og fagligheden i udsatte skoler. Creative Parnerships har forbedret skolen for over 1 million børn i over 4.000 skoler. Hundredevis af kunstnere har inspireret lærere og elever til større engagement. Metoderne er grundigt dokumenteret gennem forskning.

Den britiske forsker Pippa Lord fra National Foundation for Educational Research har dokumenteret, hvordan filmmediet er et potentielt stærkt værktøj til forandring, blandt andet i rapporten Special effects.

I USA samarbejder vi med Camp Red, som bruger professionelle filmfolk til at skabe social forandring bag udsatte børn. Børn i alderen 9-16 år kommer på en slags filmlejr og arbejder med kameraer af samme kvalitet som dem, som Peter Jackson skød for eksempel Hobitten med.